Democraţii din Camera Reprezentanţilor afirmă că vor continua ancheta privind ingerinţele Moscovei

Membrii democraţi din Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor au anunţat că vor continua ancheta privind ingerinţele Moscovei în scrutinul prezidenţial american din 2016, în pofida deciziei republicanilor de a pune capăt investigaţiei, informează agenţia de ştiri Reuters.

269 afișări
Imaginea articolului Democraţii din Camera Reprezentanţilor afirmă că vor continua ancheta privind ingerinţele Moscovei

Democraţii din Camera Reprezentanţilor afirmă că vor continua ancheta privind ingerinţele Moscovei

Congresmenii republicani din Comisie au anunţat că ancheta în cazul ingerinţelor Moscovei în campania electorală din SUA nu a oferit nicio dovadă care să sugereze o presupusă colaborare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

"Vom face tot ce este posibil pentru a ne continua munca. Există persoane care doresc să coopereze cu comisia noastră şi să ofere informaţii şi vor continua să facă asta", a declarat Adam Schiff, liderul democraţilor din Comisia pentru Informaţii.

Schiff a mai adăugat că democraţii vor întocmi un raport separat în care vor fi oferite detalii despre dovezile disponibile până în acest moment, afirmând că poate spune "cu încredere" că există dovezi semnificative ale colaborării între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia.

Democraţii au emis şi un raport despre situaţia actuală a anchetei, incluzând o listă de peste 30 de martori care încă nu au fost audiaţi de Comisie.

Printre persoanele aflate pe această listă se numără Reince Priebus, fost şef de cabinet la Casa Albă, Sean Spicer, fost purtător de cuvânt al Casei Albe, dar şi Natalia Veselnitskaya, o avocată rusă cu care fiul cel mare al preşedintelui Trump a avut o întrevedere în iunie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici