Deputat rus: Interesul Chinei pentru Siria este primul pas spre o alianţă non-NATO

Vladimir Komoedov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, a declarat că dorinţa armatei chineze de a îmbunătăţi relaţiile cu Siria ar putea reprezenta primul pas în formarea unei alianţe politico-militare a statelor care nu sunt membre NATO, informează site-ul agenţiei TASS.

10227 afișări
Imaginea articolului Deputat rus: Interesul Chinei pentru Siria este primul pas spre o alianţă non-NATO

Deputat rus: Interesul Chinei pentru Siria este primul pas spre o alianţă non-NATO

Guan Youfei, şeful Biroului comisiei militare chineze pentru alianţe internaţionale militare, a afirmat în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Apărării din Siria, generalul Fahd Jassem al-Freij, că Ministerul Apărării din China doreşte să sprijine cooperarea militară chineză cu statul sirian.

În privinţa acestei afirmaţii, Vladimir Komoedov, preşedintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat jurnaliştilor: "Interesul armatei chineze pentru Siria este primul pas către o alianţă politico-militară a statelor care nu fac parte din blocul NATO. A venit timpul pentru formarea unei asemenea coaliţii".

Vladimir Komoedov a adăugat că dacă Rusia, China, India şi Iranul ar întreprinde acţiuni comune în Orientul Mijlociu, problema eliminării terorismului şi a reţelei Stat Islamic ar fi rezolvată într-un an.

"Nu este vorba numai de potenţialul militar al acestor jucători, ci şi de influenţa lor politică", a subliniat Komodoev.

Potrivit lui Vladimir Knomodoev, Rusia, China, India şi Iranul au interese comune în Orientul Mijlociu, iar "pacea şi stabilitatea sunt necesare" în cadrul unei consecvenţe economice şi financiare în Europa şi Asia.

"De aceea şi alte state se pot alătura acestei alianţe despre care discutăm. Sunt bucuros că în sfârşit există un acord asupra acestei probleme la cel mai înalt nivel internaţional", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici