Desmond Tutu, laureat al Nobelului pentru Pace, spitalizat pentru a treia oară în ultimele luni

Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel, în vârstă de 83 de ani, a fost internat în spital pentru a treia oară în ultimele două luni, potrivit unui membru al familiei acestuia, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

51 afișări
Imaginea articolului Desmond Tutu, laureat al Nobelului pentru Pace, spitalizat pentru a treia oară în ultimele luni

Desmond Tutu, laureat al Nobelului pentru Pace, spitalizat pentru a treia oară în ultimele luni (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Mpho Tutu, fiica lui Desmond Tutu, a confirmat, marţi, că tatăl său a fost spitalizat din nou. Este a treia internare în spital după cele două din luna iulie.

Ea a precizat că Tutu a fost internat în cursul nopţii de luni spre marţi într-un spital din Cape Town, capitala Africii de Sud, pentru o inflamaţie.

În cazul celorlalte două internări din luna iulie, acesta suferea de anumite infecţii.

Desmond Tutu a fost diagnosticat anterior cu cancer de prostată.

El a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1984 pentru rezistenţa sa faţă de regimul apartheid din Africa de Sud. După ce sistemul de segrerare rasială a fost abolit, Tutu a coordonat Comisia pentru adevăr şi reconciliere, creată special pentru a repara derapajele provocate de regimul apartheid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici