Dezacord în familia premierului britanic pe tema Brexit: Fratele său şi-a dat demisia din Guvern/ Reacţia lui Boris Johnson

Jo Johnson, fratele prim-ministrului britanic Boris Johnson, a anunţat joi că va demisiona din funcţia de ministru adjunct şi de parlamentar, din cauza „conflictului dintre loialitatea pentru familie şi interesele naţionale”, relatează The Guardian.

477 afișări
Imaginea articolului Dezacord în familia premierului britanic pe tema Brexit: Fratele său şi-a dat demisia din Guvern/ Reacţia lui Boris Johnson

Fratele premierului britanic Boris Johnson a demisionat din funcţia de ministru adjunct

„A fost o onoare să reprezint Orpington pentru o perioadă de nouă ani şi să fiu ministru sub trei prim-miniştri”, a declarat Jo Johnson.

„În ultimele săptămâni am fost împărţit între loialitatea pentru familie şi interesele naţionale- este o tensiune imposibil de rezolvat şi este timpul ca alte persoane să îmi ia locul de ministru adjunct şi parlamentar”, a adăugat fratele prim-ministrului britanic.

Jo Johnson a votat în anul 2010 pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană şi pe parcursul anilor a dat dovadă de un spirit pro-european, contrar prim-ministrului Boris Johnson.

Deşi nu a criticat niciodată în public dorinţa lui Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din UE fără un acord, este puţin probabil să fie de acord cu acest scenariu, conform Reuters.

Boris Johnson îi mulţumeşte fratelui său pentru munca depusă

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-a mulţumit joi fratelui său, Jo Johnson, pentru munca depusă în funcţiile de ministru adjunct şi parlamentar, după anunţul făcut de acesta privind demisia, relatează Reuters.

„Prim-ministrul ar dori să îi mulţumească lui Jo Johnson pentru munca depusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson.

„A fost un ministru talentat şi un parlamentar fantastic. Prim-ministrul, în calitate de politician şi frate, înţelege că nu a fost un lucru uşor pentru Jo”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici