Dezastru la Veneţia. Doi morţi si apă înaltă de 2 metri. Cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani. VIDEO

Veneţia a fost lovită de cea mai semnificativă maree din ultimii 50 de ani, turiştii fiind nevoiţi să-şi caute adăpost pe străzile inundate, în timp ce vântul puternic a provocat valuri în celebra piaţă San Marco, scrie The Guardian.

10107 afișări
Imaginea articolului Dezastru la Veneţia. Doi morţi si apă înaltă de 2 metri. Cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani. VIDEO

Îngrijorare la Veneţia. Fenomenul "aqua alta" cel mai puternic din ultimii 50 de ani - VIDEO

Matteo Salvini a anunţat pe reţeaua de socializare Twitter că două persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din Veneţia. 

Nivelul excepţional de înalt al apei sau „acqua alta” a ajuns până la 1.87 metri înălţime pe măsură ce alarmele de inundaţii au sunat în oraşul italian, au declarat reprezentanţii de la Centrul de Monitorizare.

„Avem de-a face cu o maree excepţional de mare. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face faţă urgenţei”, a spus primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, pe Twitter.

Doar o singură dată de la începerea înregistrării datelor în 1923 a mai avut loc un astfel de eveniment, atunci când nivelul apei a ajuns la 1.94 metri înălţime în 1966.

În timp ce serviciile de urgenţă au luat cu asalt canalele pentru a evalua pagubele, presa din Italia a relatat că un localnic în vârstă de 78 de ani a fost ucis de un şoc electric după ce locuinţa sa a fost inundată.

De asemenea, Paza de Coastă a trimis bărci suplimentare pentru a fi folosite pe post de ambulanţe.

„Va fi o noapte lungă”, a mai scris Brugnaro pe Twitter, primarul adaugând că pe măsură ce nivelul apei începe să scadă „temerile apărute în urmă cu câteva ore vor fi înlocuite cu evaluarea pagubelor”.

În plus, primarul a spus că va decreta stare de dezastru pentru oraş.

Inundaţiile excepţionale, pentru care a dat vina pe criza climatică, au fost „o rană care va lăsa o cicatrice permanentă”, a mai adăugat Brugnaro.

Încă din 2003 există un proiect pentru infrastructură care ar ajuta la protejarea oraşului în astfel de situaţii, însă din cauza mai multor scandaluri şi costurilor acesta a fost amânat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici