Deznodământ dramatic: Adolescenta căutată de FBI pentru că ar fi plănuit comiterea unui atac armat a fost găsită moartă | VIDEO

Şcolile publice din Denver, Colorado, au fost închise miercuri întrucât poliţia s-a aflat în căutarea unei femei înarmate ”obsedată” de masacrul de acum 20 de ani de la liceul Columbine, cu trei zile înainte de la comemorarea acelui atac, relatează Reuters. UPDATE: Adolescenta dată în urmărire în Statele Unite din cauza suspiciunilor că încerca să comită un atac armat la o şcoală a fost găsită moartă, informează CNN.

2902 afișări
Imaginea articolului Deznodământ dramatic: Adolescenta căutată de FBI pentru că ar fi plănuit comiterea unui atac armat a fost găsită moartă | VIDEO

ALERTĂ în SUA: Şcolile publice, închise în timp ce FBI-ul caută o femeie înarmată, „obsedată” de atacul armat de la liceul Columbine

Sol Pais, o elevă în vârstă de 18 ani din statul Florida, a fost găsită moartă miercuri dimineaţă (miercuri seară, ora României).

Adolescenta era căutată activ de autorităţi din cauza faptului că ar fi dezvoltat o obsesie pentru crimele comise la Liceul Columbine, de la care se împlinesc în curând 20 de ani. Adolescenta cumpărase o armă de foc şi muniţie şi existau suspiciuni că urma să comită un atac la o şcoală din Denver, Colorado.

"Nu mai există nicio ameninţare la adresa comunităţii", a transmis oficiul FBI din Denver, fără a oferi informaţii despre decesul adolescentei.Agenţii de la Biroul Federal de Investigaţii, şerifii din comitatul Jefferson şi poliţia locală din Colorado au căutat-o toată noaptea de marţi spre miercuri pe femeia înarmată, pe nume Sol Pais, o tânără de 18 ani din Florida, pe care au numit-o ca fiind ”extrem de periculoasă”.

Pais a plecat luni din Miami către Denver, de unde şi-a cumpărat o puşcă de vânătoare şi muniţie, a declarat marţi seară agentul special FBI, Dean Phillips, în cadrul unei conferinţe de presă. Denver se află în zona adiacentă a comitatului Jefferson.

"Noi o considerăm o ameninţare reală pentru comunitate", a spus Phillips. Aceasta nu a fost acuzată de nicio crimă, a spus el, dar "prioritatea noastră este s-o găsim pe domnişoara Pais".

Doi băieţi adolescenţi care au studiat la liceul Columbine au împuşcat şi au ucis 12 colegi de clasă pe 20 aprilie 1999, apoi s-au sinucis. La vremea aceea, a fost cel mai periculos atac produs la o şcoală din istoria SUA.

Biroul FBI din Denver a fost avertizat marţi dimineaţă de o posibilă ameninţare de către agenţii FBI Miami. Ei au anunţat şcolile din zonă în acea după-amiază.

Aproximativ douăsprezece districte din zona Denver au anulat cursurile de miercuri, potrivit site-urilor şcolilor districtuale şi conturilor de pe reţelel de socializare online.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici