Dezvăluiri despre Vladimir Putin: Preşedintele Rusiei ar putea avea legături cu crima organizată

O editură din Statele Unite a anunţat că va lansa o carte care analizează presupuse legături pe care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, le-ar avea cu reţele de crimă organizată.

6942 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri despre Vladimir Putin: Preşedintele Rusiei ar putea avea legături cu crima organizată

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cartea, intitulată “Putin’s Kleptocracy: Who Owns Russia?” ("Cleptocraţia lui Putin: Cine deţine Rusia?"), este scrisă de academicianul american Karen Dawisha şi va fi publicată la editura americană Simon & Schuster, relatează Business Insider, care citează Radio Free Europe/ Radio Liberty.

În aprilie, editura Cambridge University Press, din Marea Britanie, planificase publicarea cărţii, dar a respins recent manuscrisul din cauza temerilor de posibile acuzaţii de calomnie.

Cartea, documentată şi scrisă în cinci ani, include afirmaţii potrivit cărora Putin şi asociaţii săi au fost implicaţi, în anii '90,  în afaceri financiare ilegale în Sankt Petersburg.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici