Dezvăluiri. SUA au început din 2022 "să se pregătească riguros" pentru o eventuală lovitură nucleară a Rusiei asupra Ucrainei

La sfârşitul anului 2022, SUA au început "să se pregătească riguros" pentru o eventuală lovitură a Rusiei asupra Ucrainei cu o armă nucleară, în ceea ce ar fi fost primul atac nuclear în război de când SUA au aruncat bombele atomice asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki, cu aproape optzeci de ani înainte, au declarat pentru CNN doi înalţi oficiali ai administraţiei.

28040 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri. SUA au început din 2022 "să se pregătească riguros" pentru o eventuală lovitură nucleară a Rusiei asupra Ucrainei

Dezvăluiri. SUA au început "să se pregătească riguros" pentru o eventuală lovitură a Rusiei asupra Ucrainei cu o armă nucleară

Administraţia Biden a fost îngrijorată în mod special de faptul că Rusia ar putea folosi o armă nucleară tactică sau pe câmpul de luptă, au declarat oficialii americani.
 
Informaţiile apar într-o nouă carte "The Return of Great Powers", care va fi publicată pe 12 martie, Cartea dezvăluie detalii exclusive despre nivelul fără precedent al planificării de contingenţă efectuate pe măsură ce membrii de rang înalt ai administraţiei Biden au devenit din ce în ce mai alarmaţi de situaţie, scrie CNN.
 
Ceea ce a determinat administraţia Biden să ajungă la o evaluare atât de surprinzătoare nu a fost un singur indicator, ci o colecţie de evoluţii, analize şi informaţii extrem de sensibile.
 
Teama administraţiei, potrivit autorului ce citează un oficial de rang înalt al administraţiei, "nu a fost doar ipotetică - s-a bazat şi pe unele informaţii pe care le-am cules".
 
"Trebuia să planificăm astfel încât să fim în cea mai bună poziţie posibilă în cazul în care acest eveniment, care nu mai este de neconceput, ar fi avut loc", spun oficialii americani citaţi în noua carte.
 
În această perioadă, de la sfârşitul verii până în toamna anului 2022, Consiliul Naţional de Securitate a convocat o serie de reuniuni pentru a pune la punct planuri de urgenţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici