Din cauza căldurii extreme, Ministerul Culturii închide toate siturile arheologice din Grecia

Grecia a anunţat că toate siturile arheologice, inclusiv Acropola din Atena, vor fi închise în cele mai fierbinţi ore ale zilei din cauza unui nou val de căldură.

489 afișări
Imaginea articolului Din cauza căldurii extreme, Ministerul Culturii închide toate siturile arheologice din Grecia

Din cauza căldurii extreme, Ministerul Culturii închide toate siturile arheologice din Grecia

Naţiunea se pregăteşte pentru noi temperaturi ridicate până duminică, cu vârfuri de 43 de grade Celsius aşteptate în centrul ţării.
 
"Din cauza temperaturilor ridicate, programele siturilor arheologice vor fi modificate şi siturile vor fi închise de la prânz până la ora 17:30", a declarat Ministerul grec al Culturii.
 
În plus, din cauza unei întreruperi a activităţii anunţată anterior de către agenţii de securitate de la Acropole, situl va rămâne închis până duminică.
 
Sindicatul gardienilor a susţinut că cel puţin 20 de vizitatori au leşinat în sit din cauza temperaturilor care au urcat până la 45 de grade Celsius, relatează Le Monde.
 
Situl Patrimoniului Mondial se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de vizitatori şi a fost deja închis la sfârşitul săptămânii trecute în timpul celor mai fierbinţi ore.
 
În momentul în care Grecia a anunţat restricţiile, pompierii încă se luptau cu incendiile de vegetaţie la vest de Atena, care au ars până acum mii de hectare.
 
"Încă ne aşteaptă un val de căldură şi vânturi puternice, vremurile grele nu au trecut încă, trebuie să fim în alertă", a avertizat premierul Kyriakos Mitsotakis

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici