Diplomatul Silviu Ionescu, pus oficial sub acuzare pentru accidentul de la Singapore

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au început urmărirea penală faţă de diplomatul Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri în Singapore, retras de la post după implicarea sa într-un accident soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două.

52 afișări
Imaginea articolului Diplomatul Silviu Ionescu, pus oficial sub acuzare pentru accidentul de la Singapore

Silviu Ionescu, pus oficial sub acuzare pentru accidentul de la Singapore (Imagine: Carforum.com)

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Silviu Ionescu a fost audiat, fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Silviu Ionescu a fost pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat, miercuri, printr-un comunicat, că procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus, în 2 februarie, începerea urmăririi penale faţă Silviu Ionescu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

"Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în data de 15 decembrie 2009, în jurul orelor 3.10, învinuitul Ionescu Silviu, însărcinat cu afaceri «ad interam» al României în Singapore, în timp ce conducea autoturismul Audi A6 aparţinând Ambasadei României în Singapore, a accidentat la o intersecţie semaforizată, două persoane, care traversau regulamentar trecerea de pietoni. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă autovehiculul producând ulterior un alt accident soldat cu rănirea unei alte persoane. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două victime suferind şi ele o serie de leziuni. Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, învinuitul Ionescu Silviu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României după ora 2.00, situaţie neconformă cu realitatea pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze.
Susnumitului i s-au adus la cunoştinţă învinuirile conform prevederilor art. 6 alin. 3 din Codul de procedură penală", se arată în comunicatul citat.

În 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, la ora locală 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici