Directorul AIEA: Situaţia este "gravă", dar în curs de îmbunătăţire la Centrala nucleară Zaporojie

Situaţia la Centrala nucleară Zaporojie este "gravă", dar este pe cale să se stabilizeze, a declarat joi directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, cu ocazia vizitei la complexul atomo-electric ucrainean aflat sub controlul Rusiei.

545 afișări
Imaginea articolului Directorul AIEA: Situaţia este "gravă", dar în curs de îmbunătăţire la Centrala nucleară Zaporojie

"Putem observa, pe de o parte, că situaţia este gravă, consecinţele există şi sunt reale. În paralel, sunt luate măsuri pentru stabilizarea situaţiei", a declarat Rafael Grossi, citat de cotidianul Le Figaro.

Inspectorii AIEA evaluează dacă Centrala nucleară Zaporojie este afectată de distrugerea barajului Hidrocentralei Kahovka, de pe Fluviul Nipru. "Centrala nucleară are suficientă apă. Am văzut bazinele de răcire, canalele de aprovizionare cu apă pentru răcire", a subliniat Grossi.

Inspectorii AIEA vor rămâne la Centrala Zaporojie. "Este foarte important să pot face propria evaluare, împreună cu experţii noştri", a subliniat Rafael Grossi, exprimând preocupări privind riscurile generate de confruntările militare ruso-ucrainene în apropierea complexului atomo-electric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici