Directorul FMI, anchetat pentru abuz în serviciu în urma unei relaţii intime cu o angajată

Directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, este anchetat pentru abuz în serviciu, după ce ar fi avut relaţii intime cu o subordonată.

24 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI, anchetat pentru abuz în serviciu în urma unei relaţii intime cu o angajată

Directorul FMI, anchetat pentru abuz în serviciu în urma unei relaţii intime cu o angajată

FMI a anunţat că a desemnat compania Morgan, Lewis & Bockius LLP pentru derularea anchetei care s-ar putea încheia până la sfârşitul lunii. Ancheta a fost solicitată de cel mai longeviv membru din consiliul de conducere al FMI, A. Shakour Shaalan, reprezentantul Egiptului şi a mai multor state arabe, sprijinit de delegaţia rusă şi americană, relatează cotidianul The Wall Street Journal în ediţia electronică.

"Am primit o plângere privind comportamentul inadecvat de natură personală din partea directorului general", a declarat Massod Ahmed, purtătorul de cuvânt al FMI. "Toate acuzaţiile, în special cele legate de conducere, trebuie investigate", a adăugat acesta.

"Am cooperat şi cooperez în continuare cu firma angajată de FMI în acest caz", a declarat Strauss-Kahn într-un comunicat, recunoscând că "incidentul care a avut loc în viaţa mea privată" s-a produs în ianuarie 2008. "În nici un moment nu am abuzat de funcţia mea de director general al FMI", subliniat fostul ministru francez de Finanţe.

Strauss-Kahn, în vârstă de 59 de ani, este considerat unul dintre cei mai prolifici iniţiatori europeni de politici economice.

Ancheta a generat însă critici din partea majorităţii celor 24 de membri ai consiliului de conducere după ce aceştia au aflat de scandal din presă. Aceştia susţin însă că membrii care deţineau această informaţie până vineri, când scandalul a fost dezvăluit public de publicaţia The Wall Street Journal, ar fi putut-o utiliza ca mijloc de presiune asupra lui Dominique Strauss-Kahn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici