Directorul general al FMI nu este interesat de funcţia de premier al Franţei

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a respins joi "zvonurile" potrivit cărora ar putea deveni premierul lui Nicolas Sarkozy, afirmând că "nu este ceva serios" şi că "nu se va ieşi din criză prin combinaţii politice".

11 afișări
Imaginea articolului Directorul general al FMI nu este interesat de funcţia de premier al Franţei

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am auzit acest zvon, nu este ceva serios, nu vom ieşi din criză prin combinaţii politice. Vom ieşi din criză aplicând diferite măsuri", a răspuns acesta la o întrebare a postului de televiziune France2, referitoare la posibilitatea de a deveni premier în cazul în care "criza este foarte gravă".

"Există multă competenţă peste tot, eu îmi exercit mandatul, o voi face în cadrul FMI, încerc că fac acest lucru cât mai bine posibil (...) Eu îmi joc rolul meu. Ceilalţi să şi le joace pe ale lor", a declarat el, adăugând că este socialist "evident, ca şi înainte".

"Ne aflăm într-o criză a valorilor. Este o criză a avidităţii (...) este o criză a dezechilibrului", a continuat fostul ministru francez.

"Trebuie să regăsim valorile solidarităţii, valorile social-democrate, valorile socialiste. Astăzi este pe cale de a se înregistra o victorie ideologică a social-democraţiei", a comentat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici