Directorul OLAF va fi audiat de Parlamentul European în urma sesizării unor nereguli

Directorul Oficiului European Antifraudă (OLAF), Franz-Hermann Bruner, va fi audiat de Parlamentul European în urma acuzaţiilor de conflicte de interese şi nereguli înregistrate în modul său de operare, relatează cotidianul Financial Times în ediţia electronică.

4 afișări
Imaginea articolului Directorul OLAF va fi audiat de Parlamentul European în urma sesizării unor nereguli

Directorul OLAF va fi audiat de Parlamentul European în urma sesizării unor nereguli

Bruner va fi nevoit să explice de ce toţi candidaţii pentru funcţia de director de investigaţii au fost evaluaţi de o comisie din care a făcut parte şi un eurocrat care era vizat în acel moment de o anchetă a OLAF.

Paul van Buitenen, un eurodeputat olandez, susţine că un angajat al OLAF care a candidat pentru respectivul post a încercat să împiedice adoptarea unor măsuri disciplinare împotriva oficialului anchetat în pofida gravităţii cazului, dezvăluie Financial Times.

Eurodeputatul a precizat că investigaţiile demarate de OLAF sunt influenţate în urma presiunilor exercitate de diferiţi procurori din statele comunitare şi a subliniat că OLAF nu ar trebui să ancheteze cazurile de fraudă comise asupra fondurilor proprii.

Bruner va fi audiat, la 16 iulie, de către comisia de control bugetar din cadrul Parlamentului European. Directorul OLAF se va confrunta cu eurodeputatul olandez care a atras anterior atenţia asupra nepotismului şi altor neregului din cadrul Comisiei Europene, acuzaţii care au dus la demisia administraţiei lui Jacques Santer în 1999.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici