Directorul Serviciului de Informaţii Militare din Danemarca este în detenţie sub acuzaţia de spionaj

Directorul Serviciului danez de Informaţii Militare (FE), Lars Findsen, este în arest preventiv sub acuzaţia de transmitere de informaţii confidenţiale, afirmă surse judiciare, în contextul audierilor desfăşurate într-o instanţă din Copenhaga, informează cotidianul Le Figaro.

2090 afișări
Imaginea articolului Directorul Serviciului de Informaţii Militare din Danemarca este în detenţie sub acuzaţia de spionaj

Lars Findsen, care este din 2015 director al Servciului danez de Informaţii Militare (FE) dar se află în concediu din 2020, a fost arestat preventiv în decembrie 2021, au dezvăluit luni surse judiciare.

"Pledez nevinovat", a afirmat Lars Findsen în instanţă, potrivit cotidianului Politiken.

Autorităţile daneze anunţaseră pe 9 decembrie arestarea a patru persoane, foşti şi actuali membri ai serviciilor de informaţii, fără însă a le dezvălui identităţile. Cei patru sunt acuzaţi de "divulgarea fără autorizaţie a unor informaţii confidenţiale". Ceilalţi trei suspecţi au fost între timp eliberaţi, dar Lars Findsen este în continuare în detenţie.

Investigaţia şi procesul judiciar nu sunt publice, din cauza caracterului clasificat al informaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici