Discuţii aprinse despre videoclipul cu prizonierului ucrainean castrat de ruşi. Kiev n-are dubii: Este autentic

Imaginile din postarea unui deputat ucrainean au fost văzute de The Guardian, înainte de a fi cenzurate, însă ruşii spune că un fals.

27445 afișări
Imaginea articolului Discuţii aprinse despre videoclipul cu prizonierului ucrainean castrat de ruşi. Kiev n-are dubii: Este autentic

Discuţii aprinse despre videoclipul cu prizonierului ucrainean castrat de ruşi. Kiev n-are dubii: Este autentic

A fost un subiect de discuţie, stârnind o mare indignare. Pentru că, dacă anchetatorii ar declara autenticitatea acesteia, ar dovedi o altă crimă de război comisă de ruşi.

Videoclipul care arată o presupusă castrare a unui soldat ucrainean captiv durează câteva minute.

Imaginile sunt neclare, iar versiunea este în mare parte pixelată. Atât The Guardian, cât şi Moscow Times nu au putut verifica în mod independent autenticitatea sa.

Totuşi, Mikhail Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, a scris pe Twitter: „Lumea trebuie să realizeze: „Rusia este o ţară a canibalilor care iubesc tortura şi crima”.

„Un soldat rus din batalionul cecen Ahmat a tăiat organele genitale unui prizonier de război ucrainean”, scrie online parlamentarul ucrainean Inna Sovsun, într-o postare care a fost ulterior cenzurată de reţelele de socializare, având imaginile sângeroase ale episodului de violenţă.

Călăul face parte din batalionul cecen Akhmat

Imaginile arată un soldat legat şi căluşat, castrat cu un cuţit utilitar de către un alt soldat sau mercenar, ambii purtând costume de camuflaj. De asemenea, călăii sunt auziţi rostind insulte la adresa victimei. Nu este clar când şi unde au fost făcute imaginile şi nici care a fost soarta bărbatului torturat.

Potrivit lui Aric Toler, din grupul de jurnalism de investigaţie Bellingcat, care a fost implicat în investigarea crimelor de război comise de Moscova, unul dintre soldaţii ruşi poartă pălăria neagră şi brăţara caracteristică, văzute deja într-un videoclip la uzina Azot din Severodoneţk.

Alţi analişti merg apoi mai departe şi susţin că au identificat identitatea călăului şi susţin că soldatul face parte din batalionul cecen Akhmat prezentat într-un videoclip Ria-Novosti. Alte surse susţin că este un soldat Kalmyk.

Potrivit contului de Twitter de geolocalizare Geolitics, videoclipul castrării a fost filmat în Severodoneţk, oraş ucrainean capturat de ruşi la sfârşitul lunii iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici