Discuţiile telefonice ale lui Dorin Chirtoacă au fost interceptate legal

Procuratura Generală din R. Moldova respinge afirmaţiile lansate de liderii Partidului Liberal (PL), privind trucarea convorbirii telefonice dintre Dorin Chirtoacă şi viceprimarul Vlad Coteţ la 7 aprilie, şi anunţă că toate convorbirile au fost interceptate legal, relatează BASA-press.

24 afișări
Imaginea articolului Discuţiile telefonice ale lui Dorin Chirtoacă au fost interceptate legal

Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit procuraturii, convorbirile dintre primarul Chişinăului şi viceprimar au fost interceptate în procesul exercitării urmăririi penale, declanşate pe fondul dezordinilor în masă care au avut loc în aprilie.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, "declaraţiile liderilor PL nu corespund realităţii şi nu urmăresc altceva decât să inducă populaţia în eroare. Deoarece la 7 aprilie toate convorbirile telefonice au fost interceptate în procesul exercitării urmăririi penale, pornite pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la 6 aprilie curent".

Conform sursei citate, convorbirea telefonică avută la 7 aprilie de primarul Dorin Chirtoacă este autentică, interceptarea şi înregistrarea ei fiind efectuate în baza ordonanţei procurorului şi încheierii judecătorului de instrucţie. Prin urmare, convorbirea telefonică nu este nici trucată, nici modificată, fapt exclus chiar şi din punct de vedere tehnic.

De asemenea, nu corespund realităţii nici declaraţiile precum că urmărirea penală a fost declanşată mai târziu, iar convorbirile telefonice au fost interceptate ilegal, deoarece în dimineaţa zilei de 7 aprilie Procuratura Generală a anunţat printr-un comunicat de presă declanşarea urmăririi penale pe fondul dezordinilor în masă, care au avut loc la 6 aprilie.

Liderii PL au declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că discuţia telefonică dintre primarul Dorin Chirtoacă şi viceprimarul Vlad Coteţ, prezentată într-un film realizat de unul din posturile de televiziune moldovene, nu este autentică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici