Disensiuni în cadrul Misiunii ONU din Afganistan

Un diplomat american de la Misiunea ONU din Afganistan, Peter Galbraith, a primit ordin să părăsească această ţară după disensiuni cu şeful său pe tema reacţiei faţă de fraudele semnalate în scrutinul prezidenţial din august, relatează cotidianul The Times.

24 afișări
Imaginea articolului Disensiuni în cadrul Misiunii ONU din Afganistan

Disensiuni în cadrul Misiunii ONU din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presupusa dispută riscă să provoace un scandal la Misiunea ONU din Afganistan.

Cel puţin 12 angajaţi ai Misiunii îl susţin pe americanul Peter Galbraith în disputa cu superiorul său norvegian Kai Eide.

Peter Galbraith, un prieten apropiat al emisarului american Richard Holbrooke, a plecat spre Boston duminică după o discuţie aprinsă cu oficiali electorali afgani.

Întrebările pe care Galbraith le-a adresat Comisiei Electorale Centrale din Afganistan sugerează o atitudine mai dură decât cea a lui Kai Eide.

"Relaţia dintre Kai şi Peter s-a destrămat definitiv", a declarat un diplomat de la Kabul.

"Peter a părăsit ţara. Poziţia oficială este că a plecat într-o misiune de trei săptămâni la New York. Dar Kai pur şi simplu i-a spus să plece", explică diplomatul citat.

Scandalul evidenţiază disensiunile existente în cadrul comunităţii internaţionale pe tema modului în care a fost organizat scrutinul prezidenţial din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici