Dispariţie misterioasă. Ministrul de Externe al Chinei nu a mai fost văzut de trei săptămâni

Ministrul de Externe al Chinei nu a mai fost văzut în public de aproximativ trei săptămâni ceea ce a stârnit numeroase speculaţii, potrivit CNN.

570 afișări
Imaginea articolului Dispariţie misterioasă. Ministrul de Externe al Chinei nu a mai fost văzut de trei săptămâni

Dispariţie misterioasă. Ministrul de Externe al Chinei nu a mai fost văzut de trei săptămâni

Ministrul de externe al Chinei, Qin Gang, nu a mai fost văzut în public de trei săptămâni, o absenţă neobişnuit de lungă în timpul unei perioade aglomerate de activitate diplomatică la Beijing. Absenţa a declanşat speculaţii intense în ţară.

Qin, în vârstă de 57 de ani, este diplomat de carieră şi consilier al liderului chinez Xi Jinping. El a fost promovat în funcţia de ministru de Externe în luna decembrie, după o scurtă perioadă de timp în care a fost ambasador în SUA.

Demnitarul nu a mai fost văzut în public de la 25 iunie, după ce s-a întâlnit la Beijing cu oficiali din Sri Lanka, Vietnam şi Rusia. În ultima sa apariţie publică, Qin a fost văzut mergând cot la cot cu ministrul adjunct de externe rus Andrey Rudenko.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că nu are „nicio informaţie de furnizat", atunci când a fost întrebat de absenţa ministrului. Purtătorul de cuvânt a mai spus că activităţile diplomatice ale Chinei se desfăşoară ca de obicei.

Absenţa lui Qin a fost remarcată cu atât mai mult cu cât în ultimele săptămâni la Beijing a fost o activitate diplomatică intensă. În capitala chineză au ajuns înalţii oficiali americani Janet Yellen şi John Kerry.

Qin ar fi trebuit să se întâlnească şi cu şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, la începutul acestei luni la Beijing, dar întâlnirea a fost amânată la cererea Chinei.

De asemenea, Qin nu s-a prezentat la o reuniune anuală a miniştrilor de externe ai Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), care a avut loc săptămâna trecută în Indonezia.

Speculaţiile sunt despre starea de sănătate a demnitarului, dar şi despre o posibilă investigaţie care l-ar viza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici