Distrugătorul USS Donald Cook, trimis în Marea Neagră să susţină Ucraina

Marina americană trimite distrugătorul USS Donald Cook, cu baza la Rota (Spania), în Marea Neagră, cu scopul de a oferi "asigurări aliaţilor cu privire la angajamentul (american) în regiune", a declarat colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat pe site-ul postului NBC.

1162 afișări
Imaginea articolului Distrugătorul USS Donald Cook, trimis în Marea Neagră să susţină Ucraina

Distrugătorul USS Donald Cook, trimis în Marea Neagră să susţină Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului american, Warren a confirmat miercuri că nava se va îndrepta către Marea Neagră, în zilele următoare, pentru a susţine Ucraina şi aliaţii din regiune în contextul crizei ucrainene.

US Navy trimite distrugătorul dotat cu rachete ghidate în Marea Neagră "în următoarea săptămână", a anunţat anterior un oficial de rang înalt în domeniul Apărării.

Distrugătorul USS Donald Cook urmează să participe la exerciţii, pe cale să fie programate, cu aliaţi din regiune şi să ancoreze în porturi aliate de la Marea Neagră.

Potrivit postului american, nu există informaţii cu privire la data când distrugătorul va ajunge în zonă şi nici cu privire la durata şederii.

Anterior, distrugătorul USS Truxton a efectuat manevre împreună cu nave din România şi Bulgaria, în contextul crizei ucrainene.

Misiunea USS Truxtun urmează să fie prelungită, potrivit presei bulgare, ceea ce va conduce la prezenţa a două distrugătoare ameriane în Marea Neagră.

Statele membre NATO au anunţat săptămâna aceasta consolidarea securităţii la frontierele de est ale Alianţei Nord-Atlantice şi măsuri suplimentare de consolidare a apărării Poloniei şi statelor baltice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici