Dmitri Medvedev propune medierea Rusiei în soluţionarea conflictului din Libia

Rusia este pregătită să joace rolul de mediator în soluţionarea conflictului libian, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, care a apreciat că este "probabilă" lansarea unei ofensive terestre, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

56 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev propune medierea Rusiei în soluţionarea conflictului din Libia

Dmitri Medvedev propune medierea Rusiei în soluţionarea conflictului din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom pune în aplicare cu plăcere eforturile noastre de mediere şi capacităţile noastre în materie de menţinere a păcii, dacă pot fi utile în această situaţie, pentru că noi avem relaţii bune cu lumea arabă", a declarat Medvedev.

Şeful statului rus a subliniat că nimeni nu este în măsură să poarte negocieri de pace în această ţară, în prezent.

De asemenea, Rusia nu va participa la nicio operaţiune militară împotriva Libiei, a mai anunţat Dmitri Medvedev, apreciind că este "probabilă" lansarea unei ofensive terestre.

"Nu vom participa la nicio operaţiune cu scopul să instaureze o zonă de interdicţie aeriană (în Libia). Nu vom trimite niciun contingent, dacă această operaţiune trece la o fază terestră, lucru care este probabil", le-a spus Medvedev jurnaliştilor.

O coaliţie compusă din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada a lansat, sâmbătă, o operaţiune militară în Libia. Peste 110 rachete de croazieră au fost lansate de această coaliţie de la începutul operaţiunii. Presa oficială libiană a anunţat că această coaliţie a atacat mai multe ţinte civile, la Tripoli, Benghazi şi Zuara, dar şi depozite de petrol la Misrata, producând incendii. Potrivit autorităţilor libiene, bombardamentele s-au soldat cu câteva zeci de morţi şi răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici