Doi europarlamentari români, la micul dejun cu Barack Obama

Doi europarlamentari români participă, joi, la un mic dejun cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, în cadrul tradiţionalei reuniuni "National Prayer Breakfast", organizată la Casa Albă de peste o sută de ani.

74 afișări
Imaginea articolului Doi europarlamentari români, la micul dejun cu Barack Obama

National Prayer Breakfast (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

Europarlamentarul român Nicolae Vlad Popa şi eurodeputatul Nicodim Bulzesc participă la cea de a 57-a ediţie a tradiţionalului "Mic dejun de rugăciune" (National Prayer Breakfast), eveniment organizat de mai mult de o sută de ani la Casa Albă, de preşedintele SUA.

Reuniunea are loc începând cu ora 8.00 a Washington-ului (ora 15.00 a României), la eveniment fiind aşteptaţi peste 4.000 de invitaţi din 160 de state ale lumii.

La "Micul dejun de rugăciune" vor fi prezenţi membrii Camerei Reprezentanţilor şi senatorii, precum şi invitaţi din toată lumea, din domeniul ştiinţific, politic, sportiv sau jurnalistic.

"Este foarte multă lume aici. Până acum, am reuşit să îi recunosc pe fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, şi pe vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden. Micul dejun începe la ora 8.00. Suntem aşezaţi la mese rotunde de câte opt persoane. Eu am fost aşezat la masa numărul 111, care este chiar în centrul sălii. Deocamdată, am reuşit să identific un singur politician român în sală. După reuniune, voi încerca să îl găsesc şi pe colegul meu Nicodim Bulzesc, europarlamentar de Timiş şi pe alţi colegi din politica românescă", a declarat Nicolae Vlad Popa.

Potrivit europarlamentarului braşovean, "invitaţiile s-au făcut în baza activităţii din Parlamentul European, în acest mandat".

"Micul dejun de rugăciune" (National Prayer Breakfast) este o tradiţie în istoria Casei Albe. De peste o sută de ani, preşedintele Statelor Unite ale Americii organizează o astfel de reuniune la Casa Albă, în cadrul căreia ia masa şi se roagă alături de şefi de state şi guverne, politicieni, oameni de ştiinţă, lideri religioşi, laureaţi ai premiului Nobel şi formatori de opinie. În acest an, evenimentul a ajuns la cea de a 57-a ediţie, fiind aşteptaţi să participe peste 4.000 de invitaţi din 160 de state ale lumii. Naţional Prayer Breakfast 2009 este prima reuniune de această amploare organizată la Casa Albă de noul preşedinte Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici