Doi francezi şi un italian, răniţi într-un atentat în Algeria

Doi francezi, un italian şi şase algerieni, dintre care cinci jandarmi, au fost răniţi într-un atentat cu bombă comis în apropiere de localitatea Lakhdaria, situată la est de Alger, au anunţat vineri surse din cadrul serviciilor de securitate locale, citate de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Doi francezi şi un italian, răniţi într-un atentat în Algeria

Doi francezi şi un italian, răniţi într-un atentat în Algeria

Cei trei străini aparţin unor companii care îşi desfăşoară activitatea în Algeria şi se aflau într-o maşină, escortată de jandarmi în momentul în care a avut loc explozia, declară sursele citate. "Convoiul a fost lovit de o maşină capcană condusă de un kamikaze" au confirmat martori oculari.

Atentatul a fost confirmat de Ministerul algerian de Interne printr-un comunicat de presă, care menţionează rănirea a nouă persoane, aflate însă în afara oricărui pericol. Potrivit unor surse diplomatice, cetăţeanul italian ar fi cel mai grav rănit.

Ambasadele Franţei şi Italiei nu au putut fi contactate imediat pentru a confirma informaţiile, în Algeria vinerea fiind zi de odihnă.

Acest atentat intervine în urma apelului numărului doi în ierarhia Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, dat publicităţii joi, pe Internet, de a sprijini ramura nord-africană a reţelei teroriste a lui Osama ben Laden şi de a "elibera" vechile colonii ale Africii de Nord de francezii şi de spaniolii care au invadat Maghrebul.

Gruparea al-Qaida din Maghreb a revendicat atentatul sinucigaş, într-un comunicat citat de postul de televiziune Al-Arabiya, cu sediul în Dubai, relatează AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici