Doi morţi şi 11 răniţi într-un atac asupra unei comunităţii gay din Tel Aviv - VIDEO, GALERIE FOTO

Două persoane au fost ucise şi alte 11 au fost rănite sâmbătă seara, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în faţa unui centru al comunităţii gay din Tel Aviv, au anunţat serviciile de urgenţă locale.

157 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi 11 răniţi într-un atac asupra unei comunităţii gay din Tel Aviv - VIDEO, GALERIE FOTO

Doi morţi şi 11 răniţi într-un atac asupra unei comunităţii gay din Tel Aviv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un tânăr şi o femeie au fost ucişi pe loc, iar alte trei persoane au fost grav rănite.

GALERIE FOTO

Un necunoscut mascat şi îmbrăcat în negru a deschis focul, cu o armă automată, asupra unui grup de tineri din comunitatea gay, aflat la intrarea în clădirea situată în centrul oraşului Tel Aviv. Martori oculari au afirmat că, imediat după atac, bărbatul a fugit de la faţa locului.

Video Stirileprotv.ro

În cursul nopţii, mii de persoane s-au adunat în centrul oraşului pentru a denunţa atacul, în timp ce poliţia a refuzat să ofere orice detaliu în legătură cu ancheta.

"Ne aflăm abia în primul stadiu al investigaţiei, continuăm cercetările şi nu suntem încă siguri care este motivul acestui atac; centrul nu a primit ameninţări recent", a declarat comandantul poliţiei din Tel Aviv, Shahar Ayalon.

El a decis sâmbătă seara închiderea unui bar al comunităţii gay aflat în apropiere şi a cerut tuturor localurilor similare să dea dovadă de vigilenţă.

Ministrul Securităţii Interne, Yitzhak Aharonovitch, a apreciat că atacul a avut motivaţie homofobă şi a promis că poliţia va depune toate eforturile necesare pentru a-l aresta pe autorul acestuia.

În cazul în care ipoteza va fi confirmată, atacul de sâmbătă seara este cel mai grav comis împotriva comunităţii gay din Israel. În 2005, un evreu ortodox a lovit trei participanţi la Gay Pride, fiind ulterior condamnat la 12 ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici