Doi români, pe lista Scotland Yard cu cei mai periculoşi infractori din Marea Britanie

Scotland Yard a publicat o listă cu cei mai periculoşi zece infractori căutaţi în străinătate şi care se ascund în Marea Britanie, între care se află şi doi români, şi le-a cerut britanicilor să informeze poliţia în cazul în care îi observă, relatează Sky News.

136 afișări
Imaginea articolului Doi români, pe lista Scotland Yard cu cei mai periculoşi infractori din Marea Britanie

Doi români, pe lista Scotland Yard cu cei mai periculoşi infractori ce se ascund în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lista publicată de detectivii britanici include infractori din Polonia, România, Lituania şi Marea Britanie, căutaţi pentru crime, violuri, jafuri armate, răpiri, dar şi crimă organizată.

Între aceştia se află românul Neculai Mărgineanu, în vârstă de 49 de ani, suspectat că a bătut până la moarte un fermier, la 19 mai 1998, după ce a fost prins furând pe proprietatea acestuia. Mărgineanu este, de asemenea, bănuit de că avea legături cu alţi doi infractori, Mitcham şi Enfield.

Potrivit publicaţiei Daily Mail, celălalt român căutat de Scotland Yard este Florin Dumitru, în vârstă de 22 de ani. Acesta este acuzat de comiterea unui jaf în locuinţa unui om de afaceri bogat, în martie, pe care l-a ameninţat cu o armă. El ar avea legături în Birmingham, potrivit detectivilor britanici.

Detectivul Dean Coyle, din cadrul unităţii pentru extrădări, a declarat că Scotland Yard îi suspectează pe toţi cei zece infractori de pe listă că ar avea legături la Londra. "Mulţi sunt periculoşi şi trebuie să fie evitaţi", a continuat el, cerându-le britanicilor să anunţe poliţia în cazul în care îl văd pe vreunul dintre aceşti infractori sau cred că ştiu unde locuieşte, lucrează sau ce locuri frecventează. "Ţările în care au fost comise faptele pentru care sunt căutaţi îi vor pe aceşti bărbaţi pentru a-i trimite în faţa justiţiei şi este în interesul Londrei să ajutăm la prinderea lor", a conchis detectivul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici