Doi şoferi români, inculpaţi în Slovenia în urma unui accident în lanţ, soldat cu cel mai grav bilanţ din istoria ţării

Doi şoferi români şi un italian au fost inculpaţi în Slovenia în cadrul investigaţiilor declanşate după accidentul în lanţ produs pe 30 ianuarie pe o autostradă, soldat cu moartea a patru persoane, inclusiv a unui român.

19061 afișări
Imaginea articolului Doi şoferi români, inculpaţi în Slovenia în urma unui accident în lanţ, soldat cu cel mai grav bilanţ din istoria ţării

Doi şoferi români, inculpaţi în Slovenia în urma accidentului în lanţ produs pe o autostradă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit cotidianului sloven Primorske Novice, la finalizarea anchetei, au fost inculpaţi doi cetăţeni români - şoferul unui autocar şi şoferul unei autoutilitare Ford, precum şi un cetăţen italian.

Circa 70 de vehicule - autoturisme, TIR-uri şi cel puţin un autocar - s-au lovit pe 30 ianuarie, în condiţii de ceaţă densă, pe Autostrada slovenă A1, în zona Senozece, la circa 60 de kilometri sud-vest de oraşul Ljubljana.

Bilanţul accidentului, cel mai grav din istoria Sloveniei, a fost de patru morţi, inclusiv un român, şi 29 de răniţi.

În accident au fost implicaţi 68 de cetăţeni sloveni, 30 de români, 16 unguri, trei croaţi şi câte un cetăţean din Kosovo, Ucraina, Polonia, Serbia, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici