Doisprezece bărbaţi au fost arestaţi în Pakistan pentru abuzuri sexuale asupra minorilor

Poliţia din estul Pakistanului a arestat cel puţin 12 bărbaţi suspectaţi că au abuzat sexual sute de copii şi că le-au şantajat familiile, informează site-ul Euronews.

156 afișări
Imaginea articolului Doisprezece bărbaţi au fost arestaţi în Pakistan pentru abuzuri sexuale asupra minorilor

Doisprezece bărbaţi au fost arestaţi în Pakistan pentru abuzuri sexuale asupra minorilor (Imagine: Shutterstock)

Cazul vizează o comună din apropiere de oraşul Kansur, unde aproximativ 280 de copii, majoritatea având vârste mai mici de 14 ani, au fost abuzaţi şi filmaţi, iar înregistrările video au fost folosite pentru a obţine bani de la părinţii lor.

Multe dintre familiile victimelor îi reproşează poliţiei că nu a luat măsuri în faţa acuzaţiilor de abuz sexual.

"Poliţia nu a întocmit un raport despre caz, dar, în schimb, l-a luat în custodie pe fiul meu. Am pledat în faţa inspectorului de Poliţie că este nevinovat", a spus mama uneia dintre victime, adăugând că fiul său a rămas în închisoare.

O altă victimă a descris reporterilor calvarul prin care a trecut: "M-au drogat şi m-au abuzat. Au făcut o înregistrare video, pe care au folosit-o adesea drept şantaj, cerându-mi bani şi bijuterii".

Scandalul a provocat indignare în mass-media locală, ziarele pakistaneze atrăgând atenţia asupra unei muşamalizări influenţate politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici