Dolarul scade faţă de euro şi lira sterlină, pe măsură ce se apropie decizia Fed

Dolarul american a scăzut miercuri, investitorii aşteptând decizia de politică monetară a Rezervei Federale americane, pe fondul speculaţiilor că aceasta ar putea indica o încetinire a viitoarelor creşteri de rate, scrie Reuters.

9489 afișări
Imaginea articolului Dolarul scade faţă de euro şi lira sterlină, pe măsură ce se apropie decizia Fed

Dolarul scade faţă de euro şi lira sterlină, pe măsură ce se apropie decizia Fed

Banca centrală îşi va publica declaraţia de politică monetară miercuri, investitorii aşteptându-se în general la o majorare a dobânzii cu 75 de puncte de bază (bps), a patra astfel de creştere la rând.

Însă, pentru şedinţa din decembrie, piaţa este împărţită în ceea ce priveşte şansele unor creşteri de 75 sau 50 de puncte de bază.

Indicele dolarului - care măsoară dolarul faţă de un coş de şase contrapartide care include yenul, euro şi lira sterlină - a scăzut cu 0,2%, la 111,28, dar nu a fost cu mult sub maximul de marţi de 111,78, cel mai puternic nivel din 25 octombrie.

Faţă de dolarul slăbit, euro şi lira sterlină au crescut uşor până la 0,9889 dolari şi, respectiv, 1,1494 dolari.

Banca Angliei îşi va anunţa joi decizia de politică monetară, iar pieţele se aşteaptă la o creştere de 75 de puncte de bază şi acolo, urmată de o încetinire la un ritm de 50 de puncte de bază în decembrie.

Yenul , în scădere cu 28% faţă de dolarul american în acest an, a înregistrat o performanţă superioară, comercianţii fiind în alertă pentru posibile intervenţii în preajma reuniunii Fed. Acesta a crescut cu 0,8%, ajungând la 147,07 pe dolar.

Ministerul de Finanţe şi Banca Japoniei au intervenit pentru a susţine moneda în septembrie, pentru prima dată din 1998.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dolar,
euro,
fed

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici