Doliu în Casa Regală britanică. Funeralii. Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, nu va avea o înmormântare de stat, ci o procesiune militară, aşa cum şi-a dorit

  • Prinţul Philip va avea o înmormântare ceremonială regală la Windsor, cu procesiune militară
  • Slujba va avea loc la Capela Saint George de la Castelul Windsor.
  • Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta, a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.
  • Pe 9 aprilie 2002, în urmă cu 19 ani, au avut loc ultimele funeralii regale în Marea Britanie, la moartea Regiei-mamă Elisabeta.
11706 afișări
Imaginea articolului Doliu în Casa Regală britanică. Funeralii. Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, nu va avea o înmormântare de stat, ci o procesiune militară, aşa cum şi-a dorit

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, va avea o înmormântare ceremonială regală la Windsor, cu o procesiune militară aşa cum şi-a dorit

Prinţul Philip nu avea parte de o înmormântare de stat. 

Slujba va avea loc la Capela Saint George de la Castelul Windsor, iar de funeralii se va ocupa Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofiţer al familiei regale, informează MailOnline.

Ducele de Edinburgh va avea o înmormântare ceremonială regală, iar steagurile Union Jack vor fi coborâte în bernă în Marea Britanie .

Procesiunea militară se aşteaptă şi la Londra, cu familia regală în procesiune. 

Anunţul morţii lui Philip a fost făcut astăzi după ce au fost anunţaţi membrii înalţi ai familiei regale, inclusiv prinţul Charles şi ducele de Cambridge.

Ultimele funeralii regale de stat au avut loc în 2002, tot într-o zi de 9 aprilie, la moartea Reginei-mama a Marii Britanii, Elisabeta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici