Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit

  • Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta, a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.
  • Prinţul consort s-a stins, în această dimineaţă, la Castelul Windsor.
  • Prinţul Philip, membru al familiei regale greacă, a fost cel mai în vârstă monarh în funcţie din Regatul Unit.
  • Prinţul ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.
  • Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului.
18933 afișări
Imaginea articolului Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit

Ducele de Edinburgh, prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

"Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham, conform BBC News.

Prinţul consort s-a stins, în această dimineaţă, la Castelul Windsor.

Informaţiile publicate de presa britanică despre funeraliile prinţului Philip spun că nu va fi o înmormântare regală, ci o ceremonie regală la Windsor, cu procesiune militară. 

VEZI AICI GALERIE FOTO - Prinţul Philip, o viaţă surprinsă în imagini

Prinţul Philip era căsătorit cu regina Elisabeta de aproape 70 de ani.

Recent, el a petrecut 28 de zile în spital, fiind supus unei intervenţii medicale pentru tratarea unei afecţiuni cardiace. El a fost internat în spitalul Regele Edward al VII-lea din centrul Londrei, pe 16 februarie după ce a spus că nu se simte bine.

Ducele de Edinburgh s-a retras din viaţa publică în 2017.

 

 

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii - Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

În 1939, Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei s-a înrolat în Marina britanică, iar după război a primit permisiunea regelui George VI să se căsătorească cu Regina Elizabeth.

El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit - 20 noiembrie 1947.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
philip,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici