Doliu naţional în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport

Marţi va fi zi de doliu naţional în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport, potrivit unui decret semnat de Maia Sandu, preşedintele R. Moldova.

268 afișări
Imaginea articolului Doliu naţional în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport

Doliu naţional în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport

„Pentru comemorarea lui Serghei Muntean şi Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internaţional Chişinău în data 30 iunie 2023 şi în semn de profundă compasiune şi solidaritate cu familiile, rudele şi apropiaţii victimelor, Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie 2023 zi de doliu naţional”, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

Drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

„Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituţiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor. Preşedinta Maia Sandu a semnat şi un decret prin care se conferă post-mortem Medalia <Meritul Militar> lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, şi lui Serghei Muntean, agent-şef adjunct al Poliţiei de Frontieră a MAI”, se menţionează în finalul comunicatului.

Un atac armat a avut loc vineri seara pe Aeroportul internaţional din Chişinău.

Un cetăţean străin, căruia i-a fost interzisă intrarea în R.Moldova, a împuşcat mortal un poliţist de frontieră şi un angajat al securităţii aeroportuare. Atacatorul a fost capturat, el aflându-se în stare gravă la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sandu,
doliu,
r. moldova

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici