Dominic Raab: Grupuri de hackeri atacă entităţi implicate în contracararea pandemiei

  • Ministrul de Externe britanic, Dominic Raab, a declarat că există grupuri de hackeri care atacă entităţi implicate în contracararea pandemiei
  • Hackerii urmăresc sustragerea unor cantităţi mari de date personale, a celor specifice proprietăţilor intelectuale şi informaţiilor generale
  • Marea Britanie şi Statele Unite au avertizat recent că au loc atacuri cibernetice în timpul pandemiei
493 afișări
Imaginea articolului Dominic Raab: Grupuri de hackeri atacă entităţi implicate în contracararea pandemiei

Dominic Raab: Grupuri de hackeri atacă entităţi implicate în contracararea pandemiei

Reţele de hackeri atacă organizaţii internaţionale şi instituţii naţionale implicate în gestionarea pandemiei, afirmă ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, catalogând acţiunile ca fiind "periculoase".

"Există diverse obiective şi motivaţii aflate în spatele acestor atacuri, de la fraude la spionaj, scopul fiind sustragerea unor cantităţi mari de date personale, a celor specifice proprietăţilor intelectuale şi informaţiilor generale", a declarat Dominic Raab, citat de agenţia de presă Reuters.

"Aceste acţiuni au de obicei legătură cu alte entităţi etatiste şi ne aşteptăm ca acest comportament infracţional să continue şi să evolueze în următoarele săptămâni şi luni, adoptăm o serie de măsuri pentru a contracara ameninţarea", a precizat ministrul britanic de Externe.

Marea Britanie şi Statele Unite au avertizat recent că au loc atacuri cibernetice în timpul pandemiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici