Donald Trump a făcut un pas important în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite

Omul de afaceri Donald Trump a făcut miercuri un pas important către o candidatură în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează AP.

1711 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a făcut un pas important în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite

Donald Trump (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu sunt singurul care poate face America să fie cu-adevărat mare din nou", a declarat vocalul republican, citat într-un comunicat, anunţând formarea unui comitet exploratoriu.

La doar un pas de lansarea oficială a campaniei, acest anunţ îi permite să înceapă să colecteze fonduri şi să angajeze personal în cursa către Casa Albă. Trump a anunţat că a angajat deja consilieri politici în Iowa, New Hampshire şi South Carolina, care găzduiesc primele trei înfruntări din cursa internă.

Trump este considerat unul dintre favoriţi în tabăra republicană. În tabăra democrată, Hillary Clinton este prezentată de sondaje ca favorită pentru obţinerea învestiturii partidului.

El a sugerat de mult că aspiră la obţinerea învestiturii republicane, însă de această dată pare mai serios, comentează AP, care se referă la o declaraţie recentă a acestuia potrivit căreia nu va prelungi contractul cu postul american NBC pentru reality show-ul "The Apprentice".

"Iubesc foarte mult ţara noastră, dar este o ţară care se confruntă cu o problemă gravă", este citat Trump în acest comunicat amplu, în care îndeamnă la refacerea infrastructurii, îmbunătăţirea securităţii frontierelor, consolidarea armatei şi îmbunătăţirea situaţiei economice. "Americanii merită mai mult decât primesc de la politicienii lor, care doar vorbesc, cu toţii, fără să facă nimic", mai afirmă Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici