Donald Trump ameninţă că va închide frontiera SUA-Mexic dacă Congresul nu alocă bani pentru zid

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că ar putea închide frontiera SUA-Mexic în cazul în care Congresul de la Washington nu aprobă alocarea a 5 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţă de sud a Statelor Unite, care a fost propus de liderul de la Casa Albă pentru a combate imigraţia.

515 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ameninţă că va închide frontiera SUA-Mexic dacă Congresul nu alocă bani pentru zid

Donald Trump ameninţă că va închide frontiera SUA-Mexic dacă Congresul nu alocă bani pentru zid

Activitatea administraţiei federale din SUA este blocată parţial de sâmbătă, după ce congresmenii nu au reuşit să ajungă la un compromis pe tema bugetului, ca urmare a disensiunilor referitoare la finanţarea construirii zidului de la frontiera cu Mexicul.

"Vom fi forţaţi să închidem în întregime frontiera sudică, dacă democraţii obstrucţionişti nu ne dau bani să terminăm zidul & de asemenea, să schimbăm legislaţia ridicolă privind imigraţia ce împovărează ţara noastră", afirmă Trump într-un mesaj postat vineri pe Twitter, informează postul BBC News.

"Fie construim (terminăm) Zidul, fie închidem frontiera", a adăugat preşedintele.

Casa Albă a confirmat că ameninţarea cu închiderea frontierei este reală, adăugând că negocierile din Congresul SUA privind bugetul sunt în impas.

Blocarea activităţii Administraţiei SUA afectează sute de mii de funcţionari publici, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să lucreze fără să-şi primească salariile, iar unii au intrat în concediu fără plată, cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

Majoritatea americanilor consideră că preşedintele american Donald Trump este vinovat pentru blocarea parţială a activităţii Guvernului federal, în urma unei dispute privind bugetul de finanţare pentru zidul de la graniţa cu Mexic, se arată într-un sondaj publicat joi.

Potrivit unui sondaj desfăşurat între 21 şi 25 decembrie, aproximativ 47% consideră că Trump este responsabil, în timp ce 33% dau vina pe democraţii din Congres. Alţi 7% din americani consideră că responsabili sunt republicanii din Congres.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici