Donald Trump ar putea aproba un vaccin pentru Covid-19 înainte de finalizarea studiilor, dar şi înaintea alegerilor

  • Administraţia Trump urmăreşte lansarea rapidă a unui vaccin experimental dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.
  • Vaccinul ar fi utilizat în Statele Unite înainte de alegerile din 3 noiembrie.
  • O purtătoare de cuvânt de la AstraZeneca a negat că firma a discutat cu guvernul american despre autorizarea de urgenţă a potenţialului vaccin.
1581 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar putea aproba un vaccin pentru Covid-19 înainte de finalizarea studiilor, dar şi înaintea alegerilor
Donald Trump încearcă să-şi îmbunătăţească poziţia slabă din sondaje în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă în timpul convenţiei republicane din această săptămână, iar un vaccin eficient anti-Covid l-ar ajuta.
 
Casa Albă a refuzat să comenteze un articol din Financial Times care susţine că administraţia urmăreşte lansarea rapidă a unui vaccin experimental dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford pentru a fi utilizat în Statele Unite înainte de alegerile din 3 noiembrie.
 
O opţiune ar fi FDA care acordă autorizaţia de utilizare de urgenţă în octombrie pentru potenţialul vaccin, dezvoltat de Oxford şi licenţiat la AstraZeneca, susţine Financial Times, citat de Reuters.
 
O purtătoare de cuvânt de la AstraZeneca a negat că firma a discutat cu guvernul american despre autorizarea de urgenţă a potenţialului vaccin şi a mai precizat că ar fi prematur să se facă speculaţii asupra acestei posibilităţi.
 
Compania a declarat că studiile din faza 2 şi faza 3 în stadiul avansat pentru candidatul său la vaccin sunt încă în curs în Marea Britanie şi alte pieţe la nivel global şi că nu a anticipat rezultatele eficacităţii până la sfârşitul acestui an.
 
Peste 175.000 de oameni au murit în SUA din cauza coronavirusului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici