Donald Trump critică politicile Chinei în plan economic şi militar

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a criticat economia şi politica militară chineză pe platforma de social media, Twitter, informează site-ul ziarului The Independent.

1488 afișări
Imaginea articolului Donald Trump critică politicile Chinei în plan economic şi militar

Donald Trump critică politicile Chinei în plan economic şi militar (Imagine: Mediafax Foto)

Trump a criticat în timpul campaniei sale China pentru ”manipularea cursului de schimb valutar”, acesta a postat pe Twitter un comentariu în privinţa statului chinez.

”Am fost întrebaţi oare de China dacă a fost în regulă să devalorizeze cursul (făcând astfel mai grea competiţia pentru companiile noastre), să taxeze excesiv produselor noastre care intră pe teritoriul lor (SUA nu îi taxează pe aceştia) sau să construiască un complex militar imens în mijlocul Mării Chinei de Sud? Nu prea cred!”, a scris acesta.

China, Taiwan, Filipine, Vietnam, Malaezia şi Brunei revendică, de asemenea, bogăţiile Mării Chinei de Sud.

Preşedintele ales al SUA nu a arătat semne ale unei abordări reconciliatoare, după ce o conversaţie telefonică cu preşedintele Taiwanului a provocat proteste în Beijing.

Dar vice-preşedintele ales al SUA, Mike Pence, a minimalizat semnificaţia acestei conversaţii, declarând că a fost vorba de un ”telefon de curtoazie”, ce nu avea intenţia să marcheze o schimbare a politcii americane în China.

Taiwanul susţine că este independent, dar China consideră că teritoriul îi aparţine. Guvernul de la Beijing a avertizat că nu va tolera iniţierea unor relaţii formale între Statele Unite şi Taiwan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici