Donald Trump doreşte reformarea sistemului de vize pentru a încuraja angajarea cetăţenilor americani

Donald Trump, preşedintele SUA, va semna marţi un ordin executiv prin care solicită agenţiilor federale propuneri în privinţa unor schimbări asupra unui program temporar de vize destinat angajării muncitorilor străini calificaţi, informează Reuters.

930 afișări
Imaginea articolului Donald Trump doreşte reformarea sistemului de vize pentru a încuraja angajarea cetăţenilor americani

Donald Trump doreşte reformarea sistemului de vize pentru a încuraja angajarea cetăţenilor americani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Doi înalţi oficiali ai Administraţiei lui Donald Trump ce au ţinut o şedinţă informativă la Casa Albă au comunicat că preşedintele american va utiliza ordinul prin care încurajează cumpărarea de produse americane şi angajarea cetăţenilor SUA pentru a încerca schimbarea practicilor guvernamentale de achiziţie şi creşterea cumpărării produselor americane prin contracte federale.

Trump va semna ordinul executiv în momentul unei vizite la sediile companiei Snap-On Inc, producătoare de unelte din Kenosha, statul Wisconsin.

Ordinul executiv reprezintă o încercare de a pune în practică promisiunile din timpul campaniei sale prezidenţiale de a reforma politica de imigrare în SUA şi a încuraja achiziţionarea de produse americane. Prin intermediul acestuia se va solicita stricta implementare a legilor sub care este administrată oferirea de vize de muncă cetăţenilor străini, scopul SUA fiind de a creşte salariile şi ratele de ocupare a forţelor de muncă pentru muncitorii americani.

Departamentele Muncii, Justiţiei, Securităţii Interne şi de Stat vor trebui să ia măsuri drastice asupra ”fraudelor şi abuzurilor” sistemului de imigrare al SUA pentru a proteja muncitorii americani.

Cele patru departamente federale vor trebui să propună reforme pentru a se asigura că vizele de tipul H-1B vor fi acordate numai aplicanţilor cu adevărat calificaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici