Donald Trump "nu ştie că Marea Britanie este o putere nucleară”, conform cărţii lui Bolton

  • Donald Trump nu ştia că Marea Britanie este o putere nucleară, potrivit unei cărţi a fostului său consilier de securitate naţională John Bolton.
  • Preşedintele american se presupune că a făcut comentarii despre capacitatea militară britanică la o întâlnire cu fosta premieră Theresa May în urmă cu doi ani.
  • Bolton, care a lucrat la Casa Albă timp de 17 luni, a declarat că preşedintele este „uimitor de neinformat”.
1135 afișări
Imaginea articolului Donald Trump "nu ştie că Marea Britanie este o putere nucleară”, conform cărţii lui Bolton

Donald Trump „nu ştie că Marea Britanie este o putere nucleară”, conform cărţii lui Bolton

Secretarul britanic de externe, Dominic Raab, a refuzat să comenteze joi informaţia. Cartea de 577 de pagini al lui Bolton, The Room Where It Happened, urmează să fie scos la vânzare săptămâna viitoare - dar administraţia Trump încearcă să blocheze publicarea sa, relatează BBC.

Potrivit unui extras, arsenalul nuclear al Regatului Unit a ajuns pe masa discuţiilor în timpul unei întâlniri din 2018, când a fost menţionat de unul dintre oficialii primului ministru de atunci, Theresa May. Potrivit cărţii, Trump a spus: „O, sunteţi o putere nucleară?” Bolton a spus că „nu a fost o glumă”.

Preşedintele SUA a spus într-un tweet că cartea este plină de minciuni şi poveşti false.

Nouă ţări au în prezent arme nucleare: SUA, Marea Britanie, Rusia, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord. Marea Britanie a dezvoltat şi testat propriile arme nucleare la începutul anilor '50.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici