Donald Trump: Orice plan privind imigraţia fără zidul la graniţa cu Mexicul este o pierdere de timp

Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, că orice proiect de lege privind imigraţia care nu include construirea unui zid la graniţa cu Mexicul "este o completă pierdere de timp", relatează site-ul agenţiei Reuters.

512 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Orice plan privind imigraţia fără zidul la graniţa cu Mexicul este o pierdere de timp

Donald Trump: Orice plan privind imigraţia fără zidul la graniţa cu Mexicul este o pierdere de timp

"Orice acord în privinţa DACA ce nu include o securitate la frontieră puternică şi zidul imperios necesar este o completă pierdere de timp. Data de 5 martie se apropie cu repeziciune, iar democraţilor pare să nu le pese de programul DACA. Încheiaţi un acord!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

La 24 ianuarie, preşedintele american şi-a prezentat planul pentru un proiect de lege privind imigraţia, precizând că vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul şi oferindu-le cetăţenie copiilor care au ajuns ilegal în SUA.

Pe lângă cele 25 de miliarde de dolari, Trump mai doreşte un buget de cinci miliarde de dolari pentru alte programe privind securitatea frontierelor şi acordarea dreptului de muncă şi de şedere pentru imigranţi.

Administraţia Trump analizează ridicarea unui zid pe o distanţă de 1.300 de kilometri, din cei 3.100 de kilometri de graniţă cu Mexicul, cu scopul de a preveni migraţia ilegală. Lucrările vor dura mai bine de trei ani.

Donald Trump s-a declarat optimist că ar putea ajunge la un acord cu republicanii şi democraţii din Congresul SUA pentru a impune reguli mai stricte pentru imigranţi, dar împiedicând în acelaşi timp deportarea a aproximativ 800.000 de tineri din programul DACA.

Pentru ca proiectul de lege promovat de Casa Albă să fie adoptat, Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA trebuie să voteze favorabil.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici