Cetăţeanul israelian înjunghiat în atacul din Cisiordania a murit

Cetăţeanul israelian înjunghiat luni în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania a murit, anunţă autorităţile israeliene, citate de site-ul Ynetnews.com.

310 afișări
Imaginea articolului Cetăţeanul israelian înjunghiat în atacul din Cisiordania a murit

Cetăţeanul israelian înjunghiat în atacul din Cisiordania a murit

Echipele de paramedici au încercat resuscitarea victimei în timp ce era transportată spre un spital din Petah Tikva. Moartea a fost constatată la unitatea medicală.

Cetăţeanul israelian era în stare critică după ce a fost înjunghiat într-un atac comis la intrarea în colonia evreiească Ariel, situată în nordul teritoriului palestinian Cisiordania.

Victima este rabinul Itamar Ben Gal, în vârstă de 29 de ani, tatăl a patru copii şi profesor la o instituţie religioasă de învăţământ.

Teroristul este un israelian de etnie arabă în vârstă de 19 ani, din localitatea Jaffa Abed al-Karim Adel Assi, au anunţat autorităţile israeliene. Bărbatul, căutat activ, este fiul unui palestinian din Nablus, dar mama lui este israeliană.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a lăudat atacul. "Este continuarea eforturilor de rezistenţă faţă de hotărârea lui Trump privind Ierusalimul", a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei islamiste.

Tensiunile între israelieni şi palestinieni s-au amplificat de când preşedintele SUA, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, o decizie condamnată dur de Autoritatea Palestiniană, de ţările arabe şi musulmane, de Adunarea Generală ONU şi de Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici