Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, judecat în Belgia pentru un schimb de focuri

Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele de la Paris din noiembrie 2015, despre care se crede că a avut legătură şi cu atacurile sinucigaşe de la Bruxelles din martie 2016, a apărut luni în faţa unei instanţe din Belgia, într-un caz privind implicarea lui într-un schimb de focuri cu poliţia belgiană, însă a refuzat să răspundă întrebărilor puse de magistraţii belgieni, informează postul France 24 şi agenţia de ştiri Dpa.

258 afișări
Imaginea articolului Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, judecat în Belgia pentru un schimb de focuri

Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, judecat în Belgia pentru un schimb de focuri

Abdeslam şi un alt suspect sunt acuzaţi de implicare într-un schimb de focuri cu poliţia în cursul unui raid antiterorist la Bruxelles, pe data de 15 martie 2016. Un alt suspect de terorism a decedat, iar mai mulţi ofiţeri de poliţie au fost răniţi în urma acestui incident.

După ce a fost arestat în Belgia, Abdeslam a fost extrădat în Franţa, iar pe durata procesului va fi transportat zilnic până la Bruxelles.

Procesul este programat să se încheie vineri, urmând ca verdictul să fie anunţat la o dată ulterioară.

Forţe de ordine importante au fost mobilizate pentru a asigura securitatea pe parcursul procesului.

"Nu vreau să răspund la nicio întrebare", a răspuns inculpatul atunci când judecătorul belgian Marie-France Keutgen i-a cerut să-şi confirme identitatea, refuzând şi să se ridice.

"Sunt tratat în cel mai rău mod, sunt obosit", a mai spus el.

"Tăcerea mea nu mă face criminal, este apărarea mea", a completat Abdeslam.

"Acesta trebuie să rămână un proces normal", a declarat Luc Hennart, oficialul care prezidează curtea, adăugând: "În cazul cele mai mici probleme voi ordona ca sala de judecată să fie evacuată".

Abdeslam şi celălalt suspect, tunisianul Sofiane Ayari, riscă până la 40 de ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru terorism şi tentativă de ucidere a unor poliţişti.

Peste 130 de oameni, între care doi români, au fost ucişi şi mai mult de 350 răniţi, în urma atentatelor produse în Franţa pe data de 13 noiembrie 2015. Unul din atacatori era chiar fratele lui Salah Abdeslam, Brahim, care s-a aruncat în aer în faţa unei cafenele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici