Eroul Rusiei. Pilotul care s-a sinucis detonând o grenadă înainte de a fi capturat de rebelii din Siria, decorat cu cea mai înaltă distincţie de către Kremlin / Ultimele cuvinte în faţa atacatorilor | VIDEO

Pilotul rus care a strigat "Asta este pentru băieţii noştri", înainte de a detona o grenadă pentru a evita capturarea de către rebeli, după ce avionul militar pe care-l pilota a fost doborât sâmbătă în Siria, a primit post-mortem una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia, scrie Daily Mail.

50105 afișări
Imaginea articolului Eroul Rusiei. Pilotul care s-a sinucis detonând o grenadă înainte de a fi capturat de rebelii din Siria, decorat cu cea mai înaltă distincţie de către Kremlin / Ultimele cuvinte în faţa atacatorilor | VIDEO

Eroul Rusiei. Pilotul care s-a sinucis detonând o grenadă înainte de a fi capturat de rebelii din Siria, decorat cu cea mai înaltă distincţie de către Kremlin / Ultimele cuvinte în faţa jihadiştilor / Foto: Hepta

Rebelii au filmat momentul în care Roman Filipov a detonat grenada, strigând: "Asta este pentru băieţii noştri".

Un pilot rus care reuşise catapultarea, după ce avionul pe care-l pilota a fost doborât de către luptătorii rebeli în Siria, s-a sinucis prin declanşarea unei grenade, pentru a evita capturarea de către aceştia, a confirmat Moscova.

Ministru rus al Apărării a spus că pilotul de 33 de ani a luptat cu rebelii până în ultimul moment, detonând grenada când aceştia s-au apropiat de el.

Roman Filipov, din Vladivostok, estul Rusiei, a fost decorat post-mortem de către Kremlin cu cea mai înaltă distincţie, medalia "Eroul Rusiei".

După ce s-a catapultat, Flipov a rămas în contact cu baza rusească de la Khmeimim, Siria, şi a raportat uciderea a doi atacatori cu arma de mână în momentul în care aceştia s-au apropiat. Realizând însă că se afla într-o situaţie fără ieşire a tras cuiul grenadei pe care o avea şi s-a sinucis.

Un avion militar rus a fost doborât sâmbătă în Siria, responsabilitatea pentru această acţiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizaţii islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că pilotul avionului a murit în timpul confruntărilor cu rebelii care încercau să-l captureze.

Rusia a intensificat raidurile aeriene asupra oraşelor controlate de rebeli în provincia siriană Idlib, duminică noapte, la o zi după ce aceştia au doborât avionul de vânătoare rusesc, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Surse ale apărării civile au declarat că atacurile au avut ca ţinte localităţile Kafr Nubl şi Maasran, cât şi oraşele Saqaqeb, Maarat al Numan şi Idlib. Mai multe victime au fost raportate pe măsură ce echipele de intervenţie ajutau oamenii să iasă de sub dărâmături.

Numărul victimelor nu a fost comunicat încă de autorităţi.

Câţiva martori au informat că un spital din Maarat al Numan a fost lovit. Cel puţin cinci persoane sunt presupuse moarte într-un atac separat care a afectat o clădire rezidenţială.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici