Donald Trump sugerează că "ucigaşi fără scrupule" ar putea fi responsabili de moartea jurnalistului saudit. Ce i-a transmis regele Salman

Preşedintele american Donald Trump a sugerat că "ucigaşi fără scrupule" ar putea fi responsabili pentru dispariţia şi presupusa crimă a jurnalistului Jamal Khashoggi, anunţând că l-a trimis pe secretarul de stat Mike Pompeo în Arabia Saudită pentru a discuta cu regele Salman, relatează AP.

4409 afișări
Imaginea articolului Donald Trump sugerează că "ucigaşi fără scrupule" ar putea fi responsabili de moartea jurnalistului saudit. Ce i-a transmis regele Salman

Donald Trump sugerează că "ucigaşi fără scrupule" ar putea fi responsabili de moartea jurnalistului saudit

Comentariul lui Trump a venit după un apel telefonic de 20 de minute cu regele Salman al Arabiei Saudite, în care Trump a spus că regele a negat categoric orice cunoştiinţă despre ceea ce s-a întâmplat cu Khashoggi. Trump a anunţat că l-a trimis pe secretarul de stat Mike Pompeo în regat, şi oriunde este necesar, pentru a ajunge la capătul aparentei dispariţii a lui Khashoggi, un jurnalist saudit care trăia şi lucra în Statele Unite.

"Regele a negat cu fermitate orice cunoaştiinţă despre asta", a declarat Trump reporterilor în timp ce a părăsit Casa Albă pentru a se deplasa să inspecteze pagubele cauzate de uraganul Michael în Florida şi Georgia. Trump a spus că nu "vrea să intre în mintea lui (Salman)", dar a declarat: "mi s-a părut că s-ar putea ca cei care l-au omorât să fi fost ucigaşi fără scrupule. Cine ştie? Vom încerca să ajungem foarte curând la fondul acestei situaţii, dar el a negat categoric. "

Departamentul de Stat a cerut o investigaţie amănunţită Arabiei Saudite şi transparenţă cu privire la rezultatul acesteia, sfaturi care urmăresc în linii mari mesajele venite din partea aliaţilor din Europa. Germania, Marea Britanie şi Franţa au emis o declaraţie comună, exprimând "o preocupare serioasă" şi solicitând o investigaţie credibilă pentru a se asigura că cei responsabili de dispariţia jurnalistului "vor fi traşi la răspundere".

În Istanbul, între timp, anchetatorii au intrat în consulat pentru percheziţii. Aceştia au sosit cu maşini de poliţie nemarcate, dar nu au declarat nimic jurnaliştilor care aşteptau în faţa clădirii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici