Donald Tusk: Boris Johnson demonstrează "amnezie politică" prin comparaţia "absurdă" cu Adolf Hitler

Politicianul eurosceptic Boris Johnson a dat dovadă de "amnezie politică" prin comparaţia "absurdă" între proiectul Uniunii Europene şi planurile dictatorului german Adolf Hitler, afirmă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1236 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Boris Johnson demonstrează "amnezie politică" prin comparaţia "absurdă" cu Adolf Hitler

Donald Tusk: Boris Johnson demonstrează "amnezie politică" prin comparaţia "absurdă" cu Adolf Hitler (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

"Boris Johnson suferă de amnezie politică. Nu pot rămâne pasiv când Uniunea Europeană este comparată cu planurile şi proiectele lui Adolf Hitler", a afirmat Tusk.

"Sunt comentarii absurde. Boris Johnson a depăşit limitele discursului raţional", a subliniat liderul european.

Politicianul eurosceptic Boris Johnson a făcut noi afirmaţii controversate în cadrul campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, comparând Uniunea Europeană cu planurile fostului dictator german Adolf Hitler şi emiţând opinii aparent contradictorii despre exercitarea autorităţii pe plan european. În opinia fostului primar al Londrei, în istoria Europei au existat o serie de tentative de a redescoperi "epoca de aur a păcii şi prosperităţii din Imperiul Roman". "Napoleon, Hitler, diverse persoane au încercat acest lucru, iar rezultatele sunt tragice. Iar Uniunea Europeană este o încercare similară, prin metode diferite", crede Johnson.

În privinţa percepţiei privind exercitarea autorităţii, Boris Johnson pare să aibă idei contradictorii. Pe de o partre, fostul primar al Londrei afirmă că există intenţia de a unifica Europa "sub o singură autoritate". Pe de altă parte, Johnson, care încearcă să convingă poporul britanic să voteze pentru ieşirea ţării din UE, explică: "În Uniunea Europeană nu există o singură autoritate pe care să o înţeleagă şi să o respecte toată lumea".

"Iar acest lucru generează un masiv vid democratic", spune Johnson.

Boris Johnson a renunţat să mai candideze pentru un nou mandat de primar al Londrei, sperând să devină premier în locul lui David Cameron dacă majoritatea britanicilor vor vota în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. Johnson ar putea rămâne însă fără nicio funcţie dacă ideile sale controversate nu vor convinge alegătorii.

Boris Johnson şi-a pierdut "busola morală" şi a trecut la atacuri "disperate şi jignitoare", a acuzat un politician laburist, Hilary Benn.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici