Turcia avertizează cu privire la posibile atacuri ale SI joi, de Ziua Tinerilor şi a lui Attaturk

Poliţia turcă a emis un avertisment la nivel naţional cu privire la posibile atacuri ale organizaţiei Stat Islamic joi, de Ziua Tinerilor, a Sportului şi a fondatorului ţării, Mustafa Kemal Ataturk, unităţile militare fiind considerate ţinte, după ce armata turcă şi-a intensificat atacurile în Siria.

475 afișări
Imaginea articolului Turcia avertizează cu privire la posibile atacuri ale SI joi, de Ziua Tinerilor şi a lui Attaturk

Turcia avertizează cu privire la posibile atacuri ale SI joi, de Ziua Tinerilor şi a lui Attaturk (Imagine AFP / Mediafax Foto)

În avertismentul transmis de poliţie către cele 81 unităţi din provincie este menţionat faptul că reţeaua Stat Islamic consideră că soldaţii şi poliţiştii din Turcia sunt trădători şi că uciderea lor este permisă, potrivit agenţiei de ştiri Anadolu, relatează Reuters online.

Poliţia a făcut apel la reevaluarea măsurilor de securitate care vor fi implementate cu ocazia comemorării, pe data de 19 mai, a fondatorului ţării, Mustafa Kemal Ataturk şi cu ocazia celebrării Zilei Tinerilor şi a Sportului.

Unităţi militare şi ale poliţiei ar putea fi ţintite în mod special, a avertizat poliţia.

Forţele armate au anunţat că mausoleul lui Attaturk va rămâne deschis joi, unde de obicei mii de persoane îşi aduc omagiile.

Atât militanţii reţelei Stat Islamic cât şi cei kurzi au organizat atacuri cu bombă în Turcia în ultimele luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici