Dorin Chritoacă, reţinut pentru depăşirea orei-limită pentru întruniri electorale

Primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al Partidului Liberal din R.Moldova, a fost reţinut de poliţie sâmbătă seara, pentru depăşirea orei-limită de desfăşurare a întâlnirilor electorale şi prezentarea filmului "Adevărul despre 7 aprilie 2009", a anunţat biroul de presă al PL.

18 afișări
Imaginea articolului Dorin Chritoacă, reţinut pentru depăşirea orei-limită pentru întruniri electorale

Dorin Chritoacă, reţinut Pentru depăşirea orei-limită pentru întruniri electorale (Imagine: Mediafax Foto)

Chirtoacă, suspendat din funcţie pe perioada campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 29 iulie, şi Vitalie Şalaru, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Băcioi a Partidului Liberal, au fost reţinuţi la ora 23.50, imediat după încheierea unei întâlniri cu alegătorii, şi duşi la secţia de poliţie din localitate.

Conform comunicatului PL, principalele acuzaţii invocate de poliţie s-au referit la încălcarea normelor privind durata desfăşurării întâlnirilor cu alegătorii şi prezentarea filmului documentar realizat de tineretul PL în legătură cu violenţele produse după alegerile din 5 aprilie. Forţele de ordine au invocat o prevedere a noului Cod Contravenţional, care prevede ca întrrunirile publice să se încheie cel mai târziu la ora 22.00.

Partidul Liberal consideră că acuzaţiile sunt neîntemeiate, regulamentul Comisiei Electorale prevăzând că întâlnirile se pot desfăşura în conformitate cu autorizaţiile eliberate de autorităţile publice locale. Autorizaţia emisă de primăria din Băcioi prevedea desfăşurarea întrunirilor electorale între orele 20.30 şi 24.00.

Chirtoacă şi Şalaru au fost convocaţi pentru luni la prânz la Comisariatul Botanica, pentru a depune mărturie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici