Două atentate au vizat serviciile de securitate de la Damasc. Mai mulţi militari şi civili, ucişi - VIDEO

Două atentate cu explozibil au vizat vineri dimineaţă două sedii ale serviciilor de securitate de la Damasc, a anunţat televiziunea publică siriană, acuzând organizaţia al-Qaida.

228 afișări
Imaginea articolului Două atentate au vizat serviciile de securitate de la Damasc. Mai mulţi militari şi civili, ucişi - VIDEO

Două atentate au vizat serviciile de securitate de la Damasc

"Două operaţiuni teroriste au avut loc la Damasc împotriva unui sediu al securităţii de stat şi împotriva uneia dintre filialele serviciilor de securitate, iar primele elemente ale anchetei sugerează responsabilitatea al-Qaida", potrivit televiziunii.

Anterior, un jurnalist al AFP a relatat că două explozii de origine necunoscută au fost auzite la Damasc, unde regimul preşedintelui Bashar al-Assad încearcă de nouă luni să reprime o mişcare de contestare fără precedent.

Represiunea s-a soldat cu moartea a cel puţin 5.000 de persoane de la jumătatea lui martie, potrivit unei estimări ONU, în timp ce autorităţile, care atribuie violenţele unor "bande armate", au evocat peste 2.000 de morţi în rândul armatei şi serviciilor de securitate.

"Mai mulţi militari şi un număr mare de civili au fost ucişi în cele două atentate, comise de kamikaze la bordul unor maşini-capcană şi vizând un sediu al securităţii de stat şi una dintre filialele serviciilor de securitate", a anunţat televiziunea publică siriană.

O primă echipă de observatori ai Ligii Arabe, formată din observatori în domeniul securităţii, specialişti în drept şi în administraţie, urma să ajungă în Siria joi, după semnarea unui acord luni.

Potrivit unor martori, cele două atentate au avut loc în cartierul Kafar Sousse. O maşină a încercat să forţeze intrarea în sediul securităţii de stat, iar alta a explodat în faţa unei clădiri a serviciilor de securitate.

Aceste atentate, fără precedent de la războiul între preşedintele Hafez al-Assad şi mişcarea Fraţii Musulmani din anii '80, au intervenit la o zi după sosirea la Damasc a unei echipe de observatori ai Ligii Arabe, formată din observatori în domeniul securităţii, specialişti în drept şi în administraţie, după semnarea unui acord luni.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad se confruntă de nouă luni cu o mişcare de contestare fără precedent, iar reprimarea acesteia s-a soldat cu moartea a cel puţin 5.000 de persoane de la jumătatea lui martie, potrivit unei estimări ONU. Autorităţile, care atribuie violenţele unor "bande armate", au evocat însă peste 2.000 de morţi în rândul armatei şi serviciilor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici