Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „un act oribil de violenţă”

  • Preşedintele american Joe Biden a transmis un mesaj despre tentativa de asasinat din Slovacia.
  • Este „un act oribil de violenţă”, a spus Biden.
  • Mesaje asemănătoare au trimis lideri din toată lumea.
Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „un act oribil de violenţă”

Joe Biden, despre tentativa de asasinat din Slovacia: „un act oribil de violenţă”

Joe Biden a condamnat atacul asupra premierului slovac Robert Fico. Preşedintele SUA a spus că este „alarmat” de atac şi a anunţat că el şi soţia sa Jill „se roagă pentru o recuperare rapidă” a premierului.

„Gândurile noastre sunt la familia lui şi la poporul Slovaciei. Condamnăm acest act oribil de violenţă. Ambasada noastră este în strânsă legătură cu guvernul Slovaciei şi este gata să asiste", a spus Biden, potrivit Sky News.

Numeroşi lideri din întreaga lume, inclusiv Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu, au transmis mesaje după tentativa de asasinat din Slovacia. Este un atac împotriva democraţiei, a fost concluzia generală. Un mesaj a trimis şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a vorbit despre o crimă monstruoasă.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat în abdomen în timpul unui eveniment public. Incidentul a avut loc miercuri, la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

Potrivit primelor informaţii, patru sau cinci focuri de armă au fost trase şi cel puţin un glonţ l-a lovit pe premier în abdomen. Atacul s-a produs în timp ce Robert Fico făcea o baie de mulţime la finalul unei şedinţe de guvern. Victima a fost evacuată din piaţă cu maşina echipei sale de securitate şi apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Se pare că atacatorul este un bărbat de 71 de ani din Slovacia. El este audiat de anchetatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici