Două celule teroriste care pregăteau atacuri în centre comerciale în Tunisia, deconspirate

Două celule teroriste afiliate reţelei Al-Qaida în Magrebul Islamic, care pregăteau atacuri asupra unor centre comerciale şi sedii ale partidelor locale, au fost deconspirate în nord-vestul Tunisiei, a anunţat joi Ministerul tunisian de Interne, potrivit publicaţiei Le Figaro.

259 afișări
Imaginea articolului Două celule teroriste care pregăteau atacuri în centre comerciale în Tunisia, deconspirate

Două celule teroriste care pregăteau atacuri în centre comerciale în Tunisia, deconspirate (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

În total, nouă persoane au fost arestate. Operaţiunea s-a desfăşurat în regiunea Kef, la frontiera cu Algeria. În cadrul percheziţiilor, a fost confiscată "o cantitate de explozibili".

Prima dintre grupări plănuia atacuri asupra unor centre comerciale, instalaţii militare şi ale forţelor de securitate şi sedii ale partidelor locale.

Cea de-a doua celulă teroristă, compusă din cinci membri, oferea ajutor financiar şi materiale unei grupări teroriste cu sediul în regiunea montană Kef, potrivit aceloraşi surse.

Anul trecut, Tunisia a fost lovită de trei atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic soldate cu 72 de morţi, dintre care 59 de turişti străini.

Tunisia este una dintre ţările din care provin cei mai mulţi militanţi ai grupărilor extremiste din Irak şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici