Două nave de pescuit franţuzeşti, deviate pentru a remorca nava Costa Allegra

Două nave de pescuit franţuzeşti au fost deviate pentru a remorca nava de croazieră Costa Allega, a anunţat marţi Centrul regional operaţional pentru ajutor şi salvare din insula franceză Reunion, prima intrând deja în acţiune, relatează AFP.

338 afișări
Imaginea articolului Două nave de pescuit franţuzeşti, deviate pentru a remorca nava Costa Allegra

Două nave de pescuit franţuzeşti, deviate pentru a remorca nava Costa Allegra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 1.000 de presoane de 25 de naţionalităţi, între care şi doi români, au fost blocate pe nava Costa Allegra, aflată în derivă de luni în Oceanul Indian după un incendiu.

"La cererea omologilor din Seychelles, am putut contacta două nave de pescuit franţuzeşti care operează în zonă pentru a-i veni în ajutor vasului Costa Allegra şi a-l remorca până pe insula Desroches", a declarat pentru AFP directorul centrului operaţional Nicolas Le Bianic.

Primul vas, Trevignon, proprietatea Companiei franceze de ton oceanic, cu sediul la Concarneau (Bretagne), a ajuns la faţa locului la ora 02.40 GMT (04.40 ora României) şi a "început operaţiunea de remocrare", a declarat el.

Un al doilea vas, Talenduic, aparţinând aceluiaşi armator, se îndreaptă către navă pentru a spriji primul vas de pescuit.

Vaporul de croazieră şi nava de pescuit se îndreaptă spre insula Desroches, situată la sud de principala insulă din Seychelles, Mahe, unde ar urma să "acosteze în 24-36 de ore, în funcţie de condiţiile meteorologice", afirmă Le Bianic.

"În prezent, aceste condiţii sunt favorabile", a adăugat el. Pasagerii vaporului ar putea fi apoi transferaţi cu avionul pe insula Mahe, unde se află capitala Victoria. Pachebotul va fi, de asemenea, remorcat până pe principala insulă din Seychelles.

Acesta este escortat, de asemenea, alternativ, de două avioane - unul indian şi unul din Seychelles. Arhipelagul Seychelles, ca toate ţările din Oceanul Indian, se confruntă de mai mulţi ani cu atacuri ale piraţilor somalezi.

În plus, un elicopter care a plecat marţi dimineaţă din Mahe urmează să ajungă cu hrană şi telefoane prin satelit în apropiere de Costa Allegra.

"Un elicopter, care a plecat în această dimineaţă din Mahe, urmează să ajungă în zona unde se află Costa Allegra pentru a aduce hrană şi instrumente de comunicare (telefoane prin satelit şi staţii radio VHS)", a anunţat Costa Crociere într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici